Van oude mensen 2

Couperus in hertaling en dan wel zijn spannende en mysterieuze roman Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan. Elke week een nieuw hoofdstuk. (Voor het gemak plaats ik de eerdere hoofdstukken er ook steeds bij, voor wie later inschakelt.)

Lees ook het startbericht over deze hertaling. Er zijn al diverse reacties op Neerlandistiek.nl: de één zegt ‘voor beginnende lezertjes’, de ander zegt ‘goed gedaan’. Lees en oordeel zelf, maar geniet vooral van het verhaal.

In hoofdstuk 2 verschuift de alwetende verteller het perspectief van Lot naar Elly en dus naar de familie Takma. Tip voor de stamboom en het begrip bij hoofdstuk 2: mevrouw Dercksz is de oma van Lot (=Charles Pauws) en dus de moeder van mama Ottilie.

Van oude mensen – hertaald voor blog 1

Van oude mensen – hertaald voor blog 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.