Van oude mensen 5

Tante Stefanie krijgt nu alvast de prijs voor het meest theatrale typetje in Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan. Elly en Lot gaan bij haar op bezoek en je ziet haar voor je, een vogelvrouwtje, er twetteren steeds vogeltjes rondom haar met haar mee, ze schreeuwt zelf het hardst om aandacht, wat een prachtfiguur. Lees verder, onderaan deze pagina!

Het is niet gek dat Van oude mensen verschillende keren bewerkt is voor film en theater. In 1975/1976 was er een televisieserie van zeven delen. Hieronder kun je deel 1 bekijken; ik ben niet nagegaan of de serie volledig online staat, want ik heb het geduld niet voor jaren-zeventig-tv (vertalen gaat nog sneller), maar zeker is alles ook op dvd verkrijgbaar. En in 2016 was er een toneeluitvoering van Toneelgroep Amsterdam, onder regie van Ivo van Hove. Alleen een soapbewerking ontbreekt er nog aan; een moderne Netflix-adaptatie misschien?

Van oude mensen – hertaald voor blog 1

Van oude mensen – hertaald voor blog 2

Van oude mensen – hertaald voor blog 3

Van oude mensen – hertaald voor blog 4

Van oude mensen – hertaald voor blog 5

Couperus in hertaling en dan wel zijn spannende en mysterieuze roman Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan. Elke week een nieuw hoofdstuk. (Voor het gemak plaats ik de eerdere hoofdstukken er ook steeds bij, voor wie later inschakelt.) Lees ook het startbericht over deze hertaling. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.