Witter dan sneeuw

Judith Mulder pakt direct na haar eindexamens haar spullen bij elkaar en gaat het huis uit om te gaan samenwonen. Ze laat daarmee haar heftig-religieuze, evangelische jeugd achter zich. Het is het magische jaar 2000 en niemand kan haar iets maken. Maar binnen een jaar stopt ze opnieuw de dozen en zakken van haar bestaan in een auto – en het zal niet de laatste keer zijn. Ze stort zich in studie, werk en gezin, in de liefde, maar struikelt steeds opnieuw. Kan een mens wel loskomen van het verleden? Leren we van onze fouten?

Witter dan sneeuw is het ontroerende, grappige en harde verhaal van een vrouw van deze tijd: millennial, hartenbreker, gebrokene, dochter, moeder, zondaar, feminist. Judith vertelt in razende vaart en trekt de lezer mee in haar wereld van werkellende en wilde liefde.

Witter dan sneeuw wordt uitgegeven door Uitgeverij kleine Uil en is nu verkrijgbaar bij elke boekhandel.

Recensie Alek Dabrowski: ‘een mooi geschreven en voor velen herkenbaar verhaal’.

Recensie Nederlands Dagblad, Jogchum Zijlstra: ‘Witter dan sneeuw is een met vaart geschreven roman vol snelle dialogen en rake observaties waarin Michelle van Dijk (1981) de lezer meevoert in het turbulente leven van een jonge vrouw die wegvlucht voor wat ze zoekt.’

Presentatie bij Boekhandel Donner, Rotterdam, met Miriam Piters

Voor het werken aan Witter dan sneeuw kreeg de auteur een subsidie van de gemeente Rotterdam.