Research

Als docent zat ik een keer bij betogen in een 6VWO-klas. Een jongen verdedigde het standpunt: ‘Alle buitenlanders moeten assimileren.’ Na afloop mochten zijn klasgenoten reageren. Een meisje zei: ‘Je doet me denken aan een man met een spastische rechterhand.’

Het heeft er helemaal niets mee te maken, maar ik moest eraan denken toen ik het onderstaande filmpje zag: deze man heeft pas echt een griezelige, spastische rechterhand (niet echt spastisch natuurlijk en niet beledigend bedoeld voor iedereen die wel spastisch is, enzovoorts, je snapt het wel).

Ik zag het filmpje toen ik wat meer wilde weten over een bepaald onderwerp in mijn boek waar ik misschien maar één alinea over schrijf, maar ik bleef al gauw filmpjes klikken. Ik doe niet veel research voor mijn boek, ik gebruik bepaalde info eerder als inspiratiebron dan als encyclopedisch feitenmateriaal. Waarom zou ik in een roman met feitjes gaan gooien die je ook kunt Googlen? Toen ik bovenstaand filmpje Twitterde, kreeg ik nog een andere tip terug: de documentaire Jesus Camp. Ik keek de hele docu op Youtube. Het zijn heel veel trillende handen, maar dan van kinderen. Griezelig.


2 reacties op ‘Research

  1. Ja, ik herkende er ook wel wat in. De hele docu kun je ook wel op Youtube kijken. Sommige dingen zijn wel een tikkie erger dan IDR: kinderen die in tongen spreken, kleuters actie laten voeren tegen abortus..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.