Sport & literatuur

Na een midweek kinderpret heb ik vier kranten in te halen. Maar nog veel fijner is het dat het nieuwste Passionate Magazine bezorgd is, een special met als thema: Spierballentaal, Sporters en hun verhalen. Tim de Gier heeft een artikel geschreven over de Amerikaanse fascinatie voor winnaars en verliezers, ‘Het leven is een sportverhaal’. Hij schrijft: ‘Als je op het rugbyveld wanhopig alle aanslagen op je benen probeert te vermijden, kan enige existentiële twijfel toeslaan.’ Ik denk dat mensen juist sporten om alle existentiële twijfel te vergeten. Kom ik morgen misschien op terug na een potje rugby. Maar goed, er staat nog veel meer moois in de nieuwe Passionate en ik heb voor de gelegenheid een echte sportsongtekst geanalyseerd: Tonya’s Twirls van Loudon Wainwright III. Het nummer is hier te zien/beluisteren, maar voor mijn analyse moet je toch echt het tijdschrift kopen :). Dus. Hier verkrijgbaar.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.