Vers verhaal!

Ze zocht naar een muntje in haar zak. Dan kon ze naar een telefooncel lopen en haar vader bellen. Het was lang geleden dat dat kon. Dan kwam hij haar van het station halen met de rood-paarse eend die rook naar tabak en oude kleren. Dan zei hij: ‘Gaat het, meisje?’ en dat was genoeg. Meisjesproblemen zijn groter dan de wereld, dat begreep hij of hij deed heel goed alsof. Haar moeder vond dat niet zo nodig. ‘Van mij krijg je geen medelijden hoor!’ riep ze als haar dochter stampvoetend en met deuren slaand naar haar kamer verdween. ‘Medelijden is voor kindertjes in Afrika. Net als honger en malaria.’ In de auto zei haar moeder altijd: ‘Doe je gordel om. Straks gebeuren er ongelukken. En dan ben je net een watermeloen. Een watermeloen die van een flat valt. Splatsj.’

Het volledige verhaal Jean Genie kun je hier lezen! Ook voor de lucky ones die het al in Tsjechov & Co. hebben gehoord. Even op het linkje hieronder klikken.

Jean Genie

Michelle van Dijk bij Tsjechov & Co


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.