Leesexemplaar

Voor Passionate Platform schrijf ik een recensie over het boek We zijn water van Carmien Michels. Daarom kreeg ik een ‘leesexemplaar’ binnen. Bijzonder, want voor recensies krijg ik vaak de ‘gewone’ editie. Maar let op, dit is echt een preview-editie:

20131019_143609

Je ziet, rechtsonder staat LEESEXEMPLAAR en daarnaast staat op de cover afgedrukt (géén sticker!) ‘verschijnt 30 september 2013’.

Voor de recensie heb ik het boek letterlijk stukgelezen. Ik verwacht dat de eerste echte druk van hogere kwaliteit is dan deze testdummy. Het boek viel in katernen uit elkaar en dit zou nu juist wel eens een boek kunnen zijn waarin je nog wel eens wat wilt bladeren, een boek dat je nog eens herleest. Toen dat gebeurde, besloot ik mijn aantekeningen ook maar in het boek te maken:

20131019_143625

Geen enkel boek is heilig bij mij. Ik ga daarin niet zo ver als Bolkestein (die erom bekend stond gelezen bladzijden uit te scheuren en weg te gooien), maar ik heb geen enkel bezwaar tegen ezelsoren en ruggen vouwen. Waarom zou dat zonde zijn? Het gaat toch om de inhoud. Een boek dat niet gelezen wordt, dat is pas zonde.

Dus, binnenkort op Passionate de recensie over de inhoud. Ik geef wel een linkje door.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.