Het behouden huis (Hermans)

Dit jaar lees ik met 4 havo Het behouden huis van Willem Frederik Hermans. Ik vind het een geweldig boek en ik heb nu een opdrachtenset gemaakt met info over Hermans, maar ook over Reve en Mulisch en met verwerkingsopdrachten bij de novelle. Het bestand hieronder is nog een concept en verbeteringen/suggesties zijn meer dan welkom. (Enneh… je hoeft geen docent Nederlands te zijn om mee te denken.)

2013 4H LIT Het behouden huis (Word)
2013 4H LIT Het behouden huis
(pdf)

 


Een reactie op “Het behouden huis (Hermans)

  1. Hallo Michelle,

    Mooie opdracht. Pittig niveau, maar daar is niets mis mee. Wat ik bij Het behouden huis altijd zo opmerkelijk vind is dat Hermans gruwelijke gebeurtenissen verteld alsof ze heel onschuldig zijn: iemand doodschieten is alsof je een vlinder opprikt, een vliegtuig dat neerstort is als een vlieg die door een kikker wordt doorgeslikt. Hier spreekt vervreemding uit; het effect van wapengebruik op de mens.

    Groet,
    Christine

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.