De roman is dood…

… leve het gedicht!

Daar zat Sjinkie Knegt bij DWDD: held en rebel en shorttrack-kampioen. Matthijs van Nieuwkerk vuurde talloze vragen op hem af. Sjinkie wachtte, keek en zei een paar woorden terug. Een man van weinig woorden, een shorttracker, een poëet. De langebaan heeft afgedaan.

Net als de roman. O ja, we doen alsof we heel veel lezen: Matthijs vertelt ons één keer per maand wat we moeten lezen en Bol.com heeft dezelfde avond nog een verkooppiekje. Begin januari begonnen ook vele twitteraars met hun goede voornemen, #boekperweek. Ja. Zo neem ik me ook elk jaar voor om meer te sporten. Vraag me in maart maar niet hoe het gaat.
En de poëzie, de shorttrack, ze bloeit als nooit tevoren. Ik schat dat er inmiddels zeker dertig stadsdichters zijn, vooruit, dan tel ik de dorpsdichters van bijvoorbeeld Werkendam en de Krimpenerwaard (!) ook mee, maar stadsschrijvers? Ik weet er één, Abdelkader Benali is sinds kort stadsschrijver in Helmond. Helmond? Helmond.

Lees de volledige tekst op Passionate Platform.

Wil je meer weten over mijn langebaanwerk? Klik hier!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.