Rachel Visscher: Hemels land

Ik ontdekte – dankzij een nieuwe collega – schrijfster Rachel Visscher. Ze zoekt ook een crowd voor haar boek, en een bescheiden fund om het boek te publiceren:

Voor het boek ‘Hemels land’ ben ik in 2012 naar Italië afgereisd. Op het eiland Lampedusa zag ik met mijn eigen ogen de impact van de bootvluchtelingen die daar continu aankomen. Het onderwerp grijpt me aan. Ik vind het belangrijk dat deze hedendaagse, vaak tragische, geschiedenissen verwerkt wordt in verhalen.

Ik heb uiteindelijk anderhalf jaar in Italië gewoond om er met vluchtelingen en organisaties te spreken. Op die manier heb ik geprobeerd het probleem beter te begrijpen. Om er vervolgens zo goed mogelijk over te kunnen schrijven.

Ik vind het belangrijk dat de verhalen van bootvluchtelingen onderdeel gaan uitmaken van ons collectieve bewustzijn als Europeanen. Via literatuur is dat mogelijk.

Rachel schreef eerder het boek Zwarte dauw, over het leven in een strenge geloofsgemeenschap. Ook daar deed ze ter plekke onderzoek. Ik bewonder haar stoere en individuele aanpak, dus ik vind dat Hemels land die crowdfunders wel verdient. Klik hier en doneer, doe het gelijk royaal, want je wilt toch op z’n minst die wijn uit Puglia, ja toch?

 


Een reactie op “Rachel Visscher: Hemels land

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.