Opknapper

Tijdens mijn lunch had ik een date met Tattoo Jan. Ik stond in de agenda genoteerd als ‘opknapper’. Het is een woord dat makelaars eufemistisch gebruiken voor door en door verrotte en onbewoonbaar verklaarde woningen. Maar dat terzijde.

De tatoeage is gezet in het magische jaar 2000, waarover ik een boek schrijf. Het magische was ondertussen wat weggevaagd, dus Jan mocht de zwangerschapsstrepen inkleuren en de puntjes bijtrekken. Ik koos toen voor een tattoo onder de gordel, maar de broekgordels hangen inmiddels tien centimeter lager. Dat ook terzijde. Er zijn mensen die geen tattoos verwachten bij bepaalde beroepen of mensensoorten zoals schrijvers. John Irving heeft een maple leaf op z’n schouder. Ik zeg het je maar.

Michelle van Dijk

Michelle van Dijk, 6 april 2011


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.