Logboek Lieren 5

Vrijdag

Het Land van Laaf ligt schuin tegenover mij. Ik kijk naar de mislukte tuinkabouters vanuit mijn tuin. De overburen kwamen twee weken geleden pas voor het eerst naar de camping. Toen begonnen ze met het oppoetsen en uitstallen van het spul. Mijn overburen zijn Schiedammers, maar daar hoor je mij verder niet over.
Die Laaf-poppen, ik snapte er de lol nooit van. Maar toch moet je wel lachen als je er een tuin mee vol ziet staan. Het is zo stom dat het grappig is. ’s Avonds gaan de lichtjes aan: blauw en roze. Het lijkt een kermisattractie, maar het is gewoon een stukje Efteling midden op de camping.
‘Leuk toch’, zeg je dan.
‘Leuk dat mensen zo hun best doen om er iets moois van te maken.’

Zaterdag

Ik trek mos en plantjes uit de grond. Het moet gebeuren. Ik heb geen groene vingers, ik laat vetplantjes nog doodgaan. Ik snap ook niet waarom ze het groene vingers noemen: mijn vingers zijn nu zwart.

‘Remmen!’ riep ik, maar dat deed ze niet. Ze vloog uit de bocht en landde in het gras. Zij was ongedeerd, maar ze moest heel hard huilen toen ze ontdekte dat een zijwiel van haar fietsje eraf lag. Dus ik liep terug met de kinderen: de boodschappen in m’n linkerhand, de fiets in m’n rechterhand. Het huilende meisje droeg een halfje brood en het zijwieltje, maar halverwege was ze ‘moe’, zodat ik die ook mocht dragen. Bij de caravan timmerde ik het wiel er weer op.

Tijdens K3 en de Kattenprins maak ik een oven schoon. Het ding heeft jaren ongebruikt in de schuur gestaan. Ik til ‘m met moeite van tuinschuur naar picknicktafel. Na het schoonmaken moet hij de auto in. Ik wacht tot er een knappe vent voorbijloopt. ‘Ik heb een handje hulp nodig.’ Geregeld. (Zeg maar eens nee tegen mij.)

Zondag

Mijn dochter is trots op me. ‘Je bent een fietsenmaker’, zegt ze. Maar we gaan niet fietsen. Het is druilerig weer, we blijven binnen. We vervelen ons nooit. We spelen Mens-erger-je-niet. We dansen op Fleetwood Mac en The Baseballs.

Michelle van Dijk

 

Michelle van Dijk, 29 mei 2011


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.