Culibarbaren

Mijn kinderen zijn dol op Saroma. Hoe Jamie Oliver ik ze ook wil opvoeden, ze houden van kloppudding zoals ze ook van witte bonen in tomatensaus houden.

Vandaag was ik met een groep mbo-studenten in een Rotterdamse museumwoning. In een vitrine met oude huishoudelijke parafernalia lag dit boekje: Tips om uw SAROMA pudding zonder koken nog lekkerder te maken. Helaas lag het boekje in een vitrine. Ik had de tips natuurlijk graag gelezen. Aan de voorkant van het boekje te zien, zullen er tips in hebben gestaan als: spuit er een toefje slagroom op. Steek er een ijswafeltje in. Leg er een kers bovenop. Wauw.

Ik ben ook groot geworden met Saroma, dus het is helemaal niet gek dat mijn kinderen ervan houden. Als tieners hielpen we mijn moeder wel eens in de keuken. Vandaar dat ik het heel goed kan, kloppudding maken. Op een dag dacht mijn zus dat het lekker was om filterkoffie door de Saroma Banaan te gooien. Het was niet lekker en mijn zus vindt het niet tof dat ik dit vertel. Maar zus, er is een boekje met tips om uw Saroma pudding nog lekkerder te maken. Kun jij je kind er ook mee opvoeden. Het heet nu geen Saroma meer. Het is Dr. Oetker Kloppudding geworden. De rest is geschiedenis.

 

Michelle van Dijk, 17 augustus 2011


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.