Logboek Lieren 16

DVD’s vergeten. Ernstige verstoring van het ochtendritueel dat normaal zo verloopt: 7.00 uur, ‘Mogen we een filmpje kijken, mam?’ Moeder rolt uit bed, tippelt in de ochtendkou naar de tv, zet tv en dvd-speler aan, installeert zoon en dochter op de bank onder een warm dekbedje, geeft de afstandsbediening aan zoon en rent terug naar bed. Een goede film duurt anderhalf uur. Dan uit bed, aankleden, ontbijten.

Er zit niets anders op dan te roepen: ‘Kom maar bij mij in bed.’ En dat doen ze, maar na een kwartiertje is er wel genoeg geknuffeld voor deze ochtend. Ze gaan puzzelen. Spelen mens-erger-je-niet. Ze zien dat mijn fototoestel zomaar op tafel ligt. Ze maken filmpjes, ze maken foto’s. Ze hebben honger. Ik rol uit bed. Aankleden, ontbijten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.