Het andere huis 3

Ik maak een praatje met de buren. ‘Kom je dit huis bekijken?’ Ze wijzen naar een benedenwoning. ‘Nee, boven.’ De makelaar komt net aangereden. Ze haast zich om parkeergeld te betalen. Makelaars zijn nooit te vroeg.

In het trappenhuis ruikt het naar wierook. We lopen de trappen op naar de derde verdieping. De makelaar moet op adem komen. ‘Sorry, ik heb moeten haasten en rennen en vliegen. Mijn zoontje is ziek. Hij heeft hoge koorts en hij is nog maar elf maanden.’ Het is een leuke vrouw. Ze laat me twee huizen zien en zegt dan dingen als: ‘Ik zou zelf dit muurtje doorbreken en een leuke open keuken maken.’ ‘Als je het laat doen, ben je voor, zeg, 15.000 euro klaar.’ ‘De badkamer heeft twee deuren, dus je kunt een rondje lopen.’

We staan op het balkon van het tweede huis. Vanaf hier kan ik m’n werk zien – en het huis waar ik nu woon.

Ze peutert wat aan het behang. ‘Heb je een jongen en een meisje?’ vraagt ze me. Dat vroegen de andere makelaars helemaal niet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.