Het andere huis 4

De makelaar heeft mazzel, want de zon schijnt. Het huis ziet er lichter en groter uit – maar daar trap ik niet in. Het is helemaal niet groot, het is klein maar duur omdat het in een gewilde wijk ligt. Maar ik wil die wijk niet, het is te ver van de stad en te dicht bij die en die en het is er te rustig, het is Hillegersberg, ik moet dat niet, ik hoor daar niet.

‘Het is een beleggingsobject, de eigenaar heeft het recent gekocht en opgeknapt.’ Er staan wat meubels in, er ligt een kaartje van een interieurstylist. De badkamer heeft roodbruin gemarmerde tegels. De plinten liggen er slordig bij, zoals in mijn huurhuis waar ik ze regelmatig recht moet schoppen. In de keuken staat een koelkast, zit die ook bij de prijs inbegrepen, dat vraag ik me af. Het balkon is vijf meter lang, er is ook nog een berging, zegt de makelaar. En de zon schijnt in de gewilde wijk. Maar ik wil het niet.

‘Zal ik na het weekend even bellen?’

‘Ja, doe maar.’


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.