Google zegt: mijn kind wil niet keepen

Bloggen brengt je veel moois. Lieve reacties. Een boekcontract. En: de statistieken. De bezoekcijfers, maar het allermooist: de zoektermen. Pure poëzie. Veel mensen stellen Google vragen. Of ze gooien een probleem in de Google (Bush & the Google, check dit filmpje) en verwachten dat er een oplossing uitkomst. Dat is op zich nog niet zo erg. Treurig is het, dat ze dan per ongeluk op mijn blog komen. Weinig antwoorden voor levensvragen hier. Maar ik ben de beroerdste niet. Ik zal de mooiste zoektermen uitputtend beantwoorden. En vandaag is dat: mijn kind wil niet keepen.

De zoeker zei dus tegen de Google: mijn kind wil niet keepen. Vervolgens kwam de zoeker waarschijnlijk op dit bericht, een stukje over mijn weinig roemrijke carrière als voetballer. Maar laten we dat weer vergeten. U vraagt, wij draaien. En uw kind wil niet keepen.

Beste mevrouw,
(Want mevrouwen maken zich druk om sociaal-pedagogische zaken als deze: een kind dat de mores in de groep niet respecteert, of de groepsregel nu is dat iedereen een keer moet keepen of dat hij/zij de lul is en altijd moet keepen van de rest; alleen een vrouw zou zich daar zo druk om maken dat ze online naar oplossingen zoekt. Meneren googlen niet over dit soort kwesties, meneren lopen naar de trainer en zeggen: ‘Mijn zoon is een spits.’)

Uw kind wil niet keepen. Nee, vindt u het gek? Zou u wél willen keepen? Ik niet. Een keeper doet het nooit goed. Heeft wedstrijden lang niets te doen, krijgt dan ineens alle ballen voor zijn hoofd en scheldwoorden als hij ze doorlaat. Iedereen telt zijn fouten, ze staan op het scorebord, niemand telt zijn reddingen.

Hij wordt nooit topscoorder van het seizoen, hij moet aparte trainingen doen met een ouwe vrijwilliger die nog over is op de club. Hij wint nooit een patatje met penalty’s schieten, want hij staat in het doel. Hij is de enige die bij VOETbal zijn HANDEN gebruikt.

Zeg dan ook niet tegen je kind: ‘In mijn tijd waren keepers goden,’ daarmee verwijzend naar Hans van Breukelen ofzoiemand, want het is niet waar. Keepers hebben een engeltje op de lat, spitsen zijn de Verlossers. Keepers zijn niet de spotlightspelers, gewoon niet. Ze zijn de drummer van de band, achterin opgesteld terwijl de zanger de show steelt. Keepers hebben flaporen. (U ziet, ik heb grondig onderzoek gedaan naar deze kwestie.)

Dus als uw kind niet wil keepen, en misschien ook helemaal niet kán keepen, ga niet pushen. Kies de menerenoplossing, waan jezelf voetbalmakelaar: ‘Mijn zoon is een spits en anders zijn we weg bij deze club.’ Waarschijnlijk laten ze je dan met liefde gaan. Nou en, je kind wilde het toch niet. Kies een sport waar je kind in kan uitblinken. Misschien een individuele sport, zoals zwemmen, hardlopen of turnen. Of nog mooier: kies een sport waarin iedereen gelijkwaardig is. Er zijn niet veel mogelijkheden. Maar wellicht is synchroonzwemmen toch het beste antwoord op uw vraag.

Daarop vertrouwende,
Michelle van Dijk


Een reactie op “Google zegt: mijn kind wil niet keepen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.