Google zegt: welke kledij dragen kleine gespierde mannen?

Bloggen brengt je veel moois. Lieve reacties. Een boekcontract. En: de statistieken. De bezoekcijfers, maar het allermooist: de zoektermen. Pure poëzie. Veel mensen stellen Google vragen. Of ze gooien een probleem in de Google (Bush & the Google, check dit filmpje) en verwachten dat er een oplossing uitkomst. Dat is op zich nog niet zo erg. Treurig is het, dat ze dan per ongeluk op mijn blog komen. Weinig antwoorden voor levensvragen hier. Maar ik ben de beroerdste niet. Ik zal de mooiste zoektermen uitputtend beantwoorden. En vandaag is dat: welke kledij dragen kleine gespierde mannen?

Geachte mevrouw,

Ik stel het me zo voor: u heeft een zoon, ergens in de dertig. Geen lelijke vent, maar het had beter gekund. Hij is maar matig succesvol in het leven en dat zie je aan hem. Hij is een beetje klein. Maar hij is wel gespierd. U denkt: als die jongen eens wat beter passende kleren draagt, ziet hij er een stuk beter uit. Hij verdient het. En u kent die programma’s waarin werkloze mensen die zichzelf stylist noemen bijvoorbeeld zeggen: als je dik bent, moet je geen horizontale strepen dragen. Als je hangtieten hebt, geen coltrui. Maar die programma’s gaan altijd over vrouwen, over appel- of peervorm en welk jurkje dan. Er moet toch ergens ook kledingadvies te vinden zijn voor mannen.

En een vriendin zei: dat moet je koekelen. Ze liet het zien en u typte, letter voor letter: ‘welke kledij dragen kleine gespierde mannen?’ Zoals u het ook in de winkel zou vragen, maar dan nu anoniem. Dat is namelijk veel fijner, anoniem. Wat een ontdekking, dat, hoe heet het? Google. Hoewel, het werkt niet echt geweldig. Mijn site bood natuurlijk niet echt antwoord op deze specifieke vraag. Maar nu wel. Ik help u natuurlijk graag, namens Google.

Dus, laten we het over kledij hebben, voor kleine gespierde mannen. Dit is een moeilijke vraag. Ik heb niets tegen gespierde mannen. Ik heb ook niets tegen kleine mannen. Maar laten kleine gespierde mannen nu net niet in mijn expertisegebied liggen. Kleine gespierde mannen, dat klinkt toch een beetje, tja, alsof, alsof iemand in de breedte probeert te compenseren wat er in de lengte niet is. Ik heb daar wel een beeld bij. Een uitzonderlijk breed torso en dan van die kabouterbeentjes eronder. Tja.  Het probleem is dus dat je er met een breed figuur alleen nog maar kleiner uitziet.

Mijn tip: what you see is what you get. Elk kledingstuk zou maar de nadruk leggen op ofwel zijn te gespierde, ofwel zijn te kleine lijf. Hij ziet er waarschijnlijk het best uit in een zwembroek. Daar heb ik ook wel een beeld bij. Ik geef toe, in Nederland is het niet altijd gepast om in je zwembroek rond te lopen. Veel tijd doorbrengen in de sauna of sportschool is misschien een aanrader. Ik acht de kans ook redelijk dat daar meer kleine gespierde mannen rondlopen. Misschien hebben zij nog tips! Er schijnen zelfs wedstrijden te zijn waarin kleine gespierde mannen in kleine rode onderbroekjes hun spierballen laten zien. Dat heb ik gehoord. Ik weet er het fijne ook niet van.

Een leven onder de zon is ook een mogelijkheid, denk aan Spanje. Daar zijn de mannen sowieso wat kleiner. Het leven is er makkelijker. Ik geef het u maar mee.

Tot slot, om over na te denken: de mooiste mannen dragen geen kledij. Of zoals we vroeger zongen: maar wat heb je nou aan geld, als je niet kunt zwemmen?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.