Toedeledoki!

Nee, het is geen smoesje: om dit artikel voor te bereiden moest ik echt heel veel filmpjes op Youtube en oude dvd’s bekijken. Dat was toevallig erg leuk en ik was er meer tijd mee kwijt dan met het schrijven zelf, maar vooruit. Natuurlijk wisselde ik ook van gedachten met mijn collega’s: ‘Je moet ’s zoeken op die en die,’ zeiden ze dan – want mijn collega’s zijn ook expert op dit gebied. Ik werk namelijk op een kantoor en ik mocht een artikel schrijven over kantoorhumor – op tv/in film/theater.

Oké, raden maar, welke kantoormedewerker (uit welk tv-item) zei:

Ik begin daar een beetje van te kotsen, mensen. Dat gezeik over die wagens. Jullie met die rotwagens, jij, met die bokshandschoentjes aan je achteruitkijkspiegel. Die meiden met hun kleine kutjapannertjes.

Of deze:

O SORRY! Ik had je niet goed verstaan! Nu snap ik het! Je poes is dood! Weet je wat erg is? MIJN poes is al in geen maanden aangeraakt, da’s pas erg, denk daar maar ’s over na!

Maar nog veel meer, en vooral antwoord op de vraag ‘Waar lachen we dan eigenlijk om?’ is NU te lezen in Passionate Magazine. Dus ren naar de winkel/klik in de webshop en je leest in het magazine behalve mijn analyse van Jiskefet, The Office, Toren C ook nog veel meer kantoorstukken. Suitable for work dus.

Minder aardig was dat met dit briljante kantoornummer ook mijn ontslagbrief van Zadkine in de brievenbus lag – daar gaat mijn geweldige kantoorbaan (toedeledoki!). Ik ga na de zomervakantie weer old school voor de klas. Een beetje jammer is wel dat ik nog niet genoeg notities heb gemaakt om een kantoorroman te kunnen schrijven. Nog twee maanden. Zou dat lukken?


Een reactie op “Toedeledoki!

 1. Ja TRC toedeledoki
  TRC
  In de vuilnisbak ermee
  Misschien kun je een kantoorgedicht schrijven over Zadkine..

  Karin (ook de ontslagbrief ontvangen)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.