100% VT Wonen

Natuurlijk is mijn nieuwe huis superstylish, 100% VT Wonen en compleet Jan des Bouvrie en vintage retro brocante meets IKEA-hacks ingericht. Maar de buitenkant ziet er ongeveer zo uit:

Op mijn bellenbord ben ik de enige Nederlandse naam. Aan de achterzijde van het blok is mijn balkon maar een beetje sneu zo zonder schotel. Wijk nr 2 op de gettolijst. Het is duidelijk: HIER wonen de lezers van Leon de Winters nieuwe roman, VSV. Daarom heeft hij er een poster opgehangen, zodat ze het maar weten: LEES MIJN BOEK. Dat zullen ze ook zeker doen.

In deze wijk betekent VSV iets anders: vroegtijdig schoolverlaten. Daar zijn ze heel goed in in mijn buurt en de gemeente, de opbouwwerkers, de scholen, doen er alles aan om de lieve kindertjes binnen te houden, tevergeefs maar je moet toch wat. Daar is VSV-subsidie voor, er zijn projectgroepen en beleidsmedewerkers en assistent-projectleiders VSV en elke keer als ik die poster van Leon de Winter zie, denk ik: wat gek! Is Leon de Winter een vsv’er? Is de man op het plaatje een vsv’er? Gaat het boek over vsv’ers? Maar nee, VSV is in het boek een basisschool in Amsterdam. Dat is natuurlijk heel gek. Geen enkele school zou zichzelf VSV noemen. Dat betekent in de onderwijswereld namelijk vroegtijdig schoolverlaten. En dat is juist niet de bedoeling. Maar dat geeft allemaal niets. Het is immers natuurlijk een spel met werkelijkheid en fictie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.