Ik heb er gewoon geen behoefte aan

Alles wat ik ben is in mijn berging. Alles wat ik was: schoolrapporten. Videobanden met amateurtoneel. Alles wat ik ooit geschreven of getypt heb en met getypt bedoel ik dan ook: op een analoge typemachine. Cassettebandjes met Nirvana, Pearl Jam, Beck en m’n eerste radio-optredens. Ordners vol met studiemateriaal van vijf jaar Nederlandse Taal-en Letterkunde en wat Literatuurwetenschap. De vreemde-voorwerpencollectie: een aansteker (ik rook niet), een McDonald’s HappyMeal-knuffeltje, een leeg potje van de apotheek, twee glazen beeldjes, een taxi uit Londen en een muziekdoosje. Tekenschriften van de basisschool. Een boekje: ‘Op weg naar een Verenigd Europa’, dat was een project in groep 7 of 8, er zou één munt komen maar we noemden hem nog de ECU.

Een boekje: ‘Keuzebegeleiding 3e klas’. Uit de test blijkt dat ik ASO ben, dat staat voor Artistiek, Sociaal, Ondernemend. De beroepenlijst vermeldt bij dit profiel: ‘leider creativiteitscursus, journalist, dansleraar, leraar dramatische expressie’.

Losbladig: Interview met een puber.

Mijn zus moest voor een studieopdracht een puber interviewen. Ik was waarschijnlijk de dichtstbijzijnde, 13 jaar en 100% puber. Mijn zus was op dat moment zelf 15 jaar en ook 100% puber. Ik beantwoordde vragen over mijn ontwikkeling: biologisch (‘Voel je je weleens onhandig omdat je snel groeit?’), cognitief (‘Denk je weleens na over jezelf?’), sociaal (‘Vind je het belangrijk om met beide seksen om te gaan?’), persoonlijkheid (‘Zet je je af tegen je ouders?’) en seksueel (‘Heb je weleens gemasturbeerd?’).

Wie mijn berging leeghaalt – de makelaar zei: ‘Ze kunnen hier heel makkelijk inbreken, de verzekering keert dan geen geld uit. Je moet er een extra slot op zetten,’ – kan de antwoorden lezen. Maar hier alvast de hoogtepunten:

Ik ben ongeveer 14 kilo aangekomen sinds m’n 11e, denk ik.

Nee, ik let niet zo op mode.

Ja, mijn toekomstbeeld ziet er ongeveer zo uit: als ik van het gymnasium af vben, ga ik psychologie ofzo studeren in Leiden. Ik word later rijk. M’n man gaat parttime werken en afwassen enzo en ik ga fulltime werken.

Nee, ik heb nog nooit gemasturbeerd, ik heb er gewoon geen behoefte aan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.