Mijn partijprogramma: weg met de scooters

Dames en heren, ik presenteer u mijn verkiezingsprogramma. Ik dacht, ik doe ook maar eens een gooi naar het hoogste ambt, want de leraar is zo ondergewaardeerd en de minister-president nog niet. Dat is natuurlijk het eerste waar ik verandering in zou brengen. Maar ik heb een veel belangrijkere agenda, een partijprogramma dat helder en duidelijk is en misschien, of nee, zéker zullen mensen zeggen dat deze partij een one-issue-partij is, maar dat is geen probleem, ik zeg het zelf ook, ik heb één standpunt, één oplossing voor alle problemen in Nederland en dat is: weg met de scooters.

Gisteren was het 19 augustus 2012 en iedereen zal zich deze dag nog lang heugen, want er werd een nieuw warmterecord gevestigd, een record dat nog jarenlang zal blijven staan tenzij al die verrekte scooters het broeikaseffect nog een standje sneller naar nog extremere toestanden brengen. Een warme zondag was het dus en ik fietste van Rotterdam naar Hoek van Holland. Ik fiets graag. Heel Hollands eigenlijk hè? Fietsen als het mooi weer is. Leuk ook. Ik dacht: laat die auto’s maar lekker in de file staan. Die warme, volle trein, hoef ik niet. Lekker fietsen langs de Waterweg. Deed ik vroeger ook. Dat uitgestrekte water, de stilte, hier en daar een vogeltje, zo relaxed, alsof je naar het einde van de wereld fietst. Je zou ’t zo in een verkiezingsspotje kunnen gebruiken, ha!

Het was helemaal niet relaxed. Ik werd steeds ingehaald door scooters. Scooters en snorfietsers, maar of ze nu een blauw of geel nummerbord hadden, ze reden allemaal even hard en dat was: veel harder dan fietsers. Sommigen maakten veel herrie en dat was verschrikkelijk irritant; anderen maakten geen geluid en dan schrok je je rot omdat ze ineens keihard voorbij schoten, zonder enige waarschuwing. Of ze waarschuwen met zo’n keiharde toeter waar je acuut een hartaanval van zou krijgen. Allemaal levensgevaarlijk.

De scooters nemen het fietspad over: ze dwingen ons opzij, vergeet het maar om gezellig naast elkaar te fietsen, dan kunnen zij er niet meer langs. Ze nemen de rust over met decibellenluid gezeur. Ze nemen de lucht over met smerige luchtjes. Ze nemen parkeerplaatsen en stoepen in. Maar dat is nog lang niet alles.

Die scooterrijders zijn namelijk ook allemaal van die types. Ja, ik zeg het gewoon hoor. Ik heb niets tegen homo’s, allochtonen of drugsverslaafden, maar die scooterrijders zijn gewoon één pot nat. Ik houd er niet van om mensen over één kam te scheren, maar scooterrijders zijn gewoon allemaal aso’s. Op het juiste pad rijden? Vaart minderen als ze een moeder en kind passeren? Ho maar. Echt van die Oh oh Cherso-figuren zijn het, de meisjes in te strakke kleren, de jongens met te veel gel in hun haar of veertig-, vijftigjarige moekes die toch allang te oud zijn om bij hun lover achterop ’t brommertje te springen. Mensen van weinig fatsoen en helemaal geen smaak. Of criminelen zelfs. Ik bedoel, wie begon er met die gekke dingen? Willem Holleeder. Nou, als dát je voorbeeld is. En na gisteren durf ik zelfs hardop te zeggen dat ze allemaal een tikkie te dik zijn. Ik heb namelijk heel veel vadsige achterwerken voorbij zien komen, dus het is bewezen. Niet gek dat ze vadsig zijn, ze bewegen zelf niet. Hiermee is ook gelijk aangetoond hoe het zo ver heeft kunnen komen met overgewicht in Nederland.

Zonder scooters zou in Nederland ook nog eens het probleem  van scooterdiefstal opgelost zijn.

Need I say more? De oplossing is simpel: scooters moeten verboden worden. Helemaal. Wie toch scooter rijdt, krijgt een boete. Een enorme boete. De scootertaks. Natuurlijk zijn er uitzonderingen mogelijk. Voor de leuke mensen die hun scooter om goede redenen en op een goede manier gebruiken. Zoals mijn zus. Ze reed me gisteren keihard voorbij en ik moest zes keer roepen voordat ze stopte en omkeek. Vervolgens verklaarde ze mij voor gek omdat ik van Rotterdam naar Hoek van Holland fietste. Nou vraag ik je.


3 reacties op ‘Mijn partijprogramma: weg met de scooters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.