Leve het onderwijs!

Hoeveel succes kun je hebben met een jaar? Een jaar is 365 dagen – of 366, maar dat weet je dan ook wel van tevoren. Een schooljaar begint op 1 augustus en eindigt op 31 juli, maar ook dat is voor alle scholen in Nederland hetzelfde. Dus hoe goed of slecht kan een jaar zijn? Hoe kun je daar een succes van maken, beste medewerkers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap? Jullie moeten het weten; jullie hebben die gekke raamsticker opgeplakt:

Je kunt misschien wel successen behalen in een schooljaar. Tijdens een schooljaar, gedurende een schooljaar, dat klinkt wat minder mooi, maar dat is wat jullie bedoelen. Het succes zal toch nooit te danken zijn aan het jaar zelf, het jaar is geen instrument en dat suggereert het woordje met namelijk wel.

Succes met die nieuwe boeken die je weer gratis hebt gekregen dit jaar! Ons budget was weer niet toereikend om alle kosten te dekken, maar wie doet daar nou moeilijk over! Betalen je ouders wel! Succes met die gekke opleiding die jij hebt gekozen die wij helemaal niet meer willen financieren! Succes op je iPad-school met de overwerkte leraar die de klas doorrent om te checken of je wel aan je lesje werkt! Hahaha! Succes met CKV – en beste CKV-docent, succes met je omscholing! Veel succes lieve basisschooljuffen met 35 kinderen in de klas, wat kunnen jullie toch goed differentiëren in de klas, wat zeg ik, jullie zijn kampioen multitasken, het is maar goed dat jullie hebben moeten bezuinigen op de remedial teaching, kijk eens wat een talent er bovenkomt! Leraren in Rotterdam, succes met de taaltoets! Maakt niet uit als je ‘m niet haalt, we hebben een lerarentekort en je kunt altijd nog aan de slag in Amsterdam! Veel succes ouders die nu hun peuters thuishouden omdat de peuterspeelzaal te duur is, geeft niks, iedereen kan z’n kind Nijntje voorlezen, succes met Nijntje! Veel succes Universiteit van Utrecht met de toelatingstest, goed idee joh, weet je wat, laten we dat overal doen, een toelatingstest, en we noemen het een diploma, dan willen ze wel, we noemen het een diploma als bewijs dat ze zich hebben voorbereid op een wetenschappelijke opleiding, een VWO-DIPLOMA, och gut, dat bestaat al!! Nou ja!! Nou ja, succes ermee! En veel succes langstudeerders met het geld dat je misschien wel terugkrijgt, misschien, moeten we nog even regelen en misschien bedenken we nog een uitzondering, nog even witte bonen in tomatensaus eten, maar alles komt goed, je moet maar zo denken: je bent tenminste op een goed moment begonnen, je hebt nog een basisbeurs, succes ermee! En voor diegenen die nooit meer een basisbeurs zullen krijgen, veel succes met je bijbaan! Met je toekomst! Met je schuldhulpverlening! Lang leve het onderwijs!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.