Lang en gelukkig?

Hier moet ik niets van hebben: de business die er rond echtscheiden is ontstaan. Daar had ik al een hekel aan voordat ik ging scheiden en duizenden euro’s moest betalen aan de bedrijven die voor mij en mijn ex de documenten (die wij zelf woord voor woord hadden opgesteld) rechtsgeldig maakten. De schaamteloze manier waarop er reclame wordt gemaakt voor bemiddeling, dat er echtscheidingsbeurzen georganiseerd worden (kom je dan ook met een tas vol spullen thuis, een starterspakket voor echtscheiders?!) en dat echtscheidingsbemiddelaars mediageil in sensatiebeluste RTL4-programma’s ‘voorlichting’ komen geven, het irriteert me mateloos. Het is geen business, het is drama als je dit aan je kind mag uitleggen, het kind dat vraagt: ‘gelukkig scheiden, wat bedoelen ze daar nou weer mee?’ Nou lieve schat, daar bedoelen ze mee dat zij heel gelukkig worden als papa’s en mama’s gaan scheiden. Daar verdienen ze namelijk hun centjes mee.

vrachtwagen_kl

(gevonden op het weblog van Hanneke Groenteman)

abn2

abnamro

Zo’n billboard staat dichtbij station Noord, waar ik iedere week met mijn kinderen aankom als ik ze heb opgehaald bij hun vader. Touché. De foto’s heb ik gevonden op twee mooie blogs over de ‘fout’ in deze reclame! Lees hier en hier.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.