Weet je nog hoe

Weet je nog hoe warm het was?
Warmer dan buiten, warmer dan thuis, warmer dan op school, dit was de warmte van kloeke radiatoren op toptemperaturen, dit was de warmte van mensen bij elkaar, snel de deur dicht als je de laatste bent, buiten is het koud, de koudste winter in x jaar, een record, een Elfstedentocht, buiten is het glad en onaangenaam en er is nog lang geen trein, maar hier, hier in de wachtkamer ben jij welkom.

Weet je nog hoe het er rook?
Het rook er naar kachel, naar zachtgebakken kauwgom en uitgeslapen zwerver. Naar klokhuizen en natte hond ineen.

Weet je nog met wie?
Alleen die ene.

Oh wacht, er was ook een vrouw. Op een dag was er een vrouw en wij waren daar met z’n allen zoals elke dag als peen en uien in de hutspot, zo waren we in de trein gestampt, maar de vrouw, een vrouw met kort, bruin haar en een lichtblauwe, gewatteerde jas, viel flauw, voor zover er nog iets te vallen viel. Wij vingen haar op, wij schoven uiteen, jullie, de peentjes en wij, de uien en zij, ze werd daar neergelegd en niemand zei iets en niemand huilde en niemand raakte in paniek en niemand belde een ambulance of de politie en niemand schreeuwde en niemand deed iets. We wachtten gewoon. We wachtten.


Een reactie op “Weet je nog hoe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.