Braaf!

De zon vroeg erom dus ik ging een stukje rennen. Ik ben een mooiweerloper. Het was donderdagochtend, negen uur. Het was verbluffend mooi die dag: de zon, de sneeuw en er was bijna niemand, dit was mijn loopkoninkrijk, het pad langs de Rotte.

In de verte liep een jong stel met een jonge hond. Toen ik dichterbij kwam, liet de vrouw de hond zitten. Zij bleef staan en bleef naar de hond kijken. Hij bleef zitten. Ik rende voorbij. Hij bleef zitten.

‘Goed zo! Brrrraaaaafffff!’ zei de vrouw. Hij was me niet gevolgd. Hij had niet naar me geblaft, hij had niet in m’n kruis gesnuffeld.

Ik wil niet suggereren dat mannen honden zijn (in ieder geval niet: alle mannen), maar het deed me wel ergens aan denken. Misschien werkt het als we mannen schouderklopjes geven voor elke niet besprongen voorbijganger.

 


2 reacties op ‘Braaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.