Kijkje in de keuken

Als schrijvers zichzelf (laten) portretteren, niet in woord, maar in beeld, dan doen ze dat meestal voor hun boekenkast. Of op z’n minst in de werkkamer, waar toevallig ook wel stapels boeken liggen.

Ik dacht er niet echt aan om dit filmpje voor de boekenkast te schieten. Mensen zouden het maar ijdeltuiterij vinden. En als ik dan indruk wil maken met mijn boekenkast, dan zou het misschien een chiquer exemplaar moeten zijn dan deze Expedit van IKEA. En dan zou ik ook mijn boeken zo moeten arrangeren dat naast mijn hoofd de belangrijkste schrijvers ooit stonden, zodat jullie voor altijd aan mij denken in het rijtje: Mulisch, Hermans, Reve, Tolstoj, Dostojevski, Goethe, Woolf, Wilde, A.F.Th., Grunberg, wat je wilt, Van Dijk. Maar van Tolstoj en Dostojevski had ik geen boeken staan, sowieso was mijn boekenkast op het moment van filmen nog een beetje stoffig (en nu nog steeds), en er staat een megagrote zware poster van Casablanca voor die ik kocht op Koninginnedag (5 euro!!). Bovendien werk ik niet in een werkkamer, maar in de keuken. Voor de echte fans heb ik ook wel een foto van mijn boekenkast, maar zoals ik al zei: er staat een poster voor.

Casablanca boekenkast

Dus bij deze een echt kijkje in de keuken: de homevideo waarin ik je uitnodig voor GDMW Den Bosch is gefilmd vanuit mijn heerlijke (WITTE) keuken/werkkamer/eetkamer/voorraadkast. Hier schijnt altijd de zon, zie je dat?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.