Wegzakken

Een vriendin zei: ‘Ja maar, jij hebt een kunstenaarsziel.’

Ik zal zoiets nooit over mezelf zeggen, hoewel het een handig excuus is voor openbaar dronkenschap, relatieproblemen, ongekamde haren en rommel in huis.

Maar diep in mijn ziel ben ik vooral zeer georganiseerd. Ik sta mijn boekenverzameling niet toe buiten mijn IKEA-Expedit te groeien. Alles in huis heeft een vaste plek en er past niets meer bij. Ik gooi heel makkelijk dingen weg. Aan het eind van een schooljaar (nu dus) is er weer een grote opruimdag.

Ik blader door mijn krantenarchief. Ja, ik lees kranten van papier. Wat ik interessant vind, knip ik uit. Soms scheur ik, als er geen schaar in de buurt is; soms verdwijnt een interessante recensie in de stofzuiger, maar jammer dan. Ik weet zeker dat ik mijn krantenarchief vaker doorblader dan de gemiddelde internetgebruiker z’n lijstje Favorieten.

Ik kom een klein snippertje papier tegen. Blijkbaar was de gehele tekst niet interessant genoeg. Och jongens, die kunstenaarsziel.

Oek de Jong
Je mag raden wie. Google weet het wel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.