Disneys gulden snede

Ik ging met mijn dochter naar de film Frozen en ik dacht tijdens de film: die meisjes kunnen toch niet ademen door zo’n neus? Ze hadden namelijk geen neus, ze hadden net boven de lip een klein piramidevormig dopje met twee gaatjes, daarboven niets, dan twee grote oogbollen. Maar dat moet de gulden snede van Disney zijn, de volledige neus mag niet groter zijn dan één pupil.

Mannen hebben in Frozen trouwens wel neuzen. In Disney-films hebben vrouwen waarschijnlijk andere manieren van ademhalen (welke, dat weet ik nog niet).  Je zou anders ook maar steeds flauwvallen met zo’n wespentaille.

Ik heb even nagemeten of ik in andere opzichten aan de gulden snede van Disney voldoe. Hoofdpersoon Anna heeft hele grote ogen; als je de afstand van buitenkant oog tot buitenkant oog meet, blijkt die even groot te zijn als haar taille (vooraanzicht). Mijn ooglijn past wel drie keer in mijn taille, wow. Ik dacht nog even dat het iets nieuws was, maar historisch onderzoek (zie plaatjes hieronder) laat zien: Belle en Sneeuwwitje hadden ook de gulden snede van Disney.

En ik niet. Nu zal ik daar niet zo van wakker liggen, maar ik vraag me toch wel af: waarom???

 

Frozen

belle en het beest

Sneeuwwitje


Een reactie op “Disneys gulden snede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.