Vakantiebieb

Wat moet een mens anders doen op vakantie dan lezen? Ach ja, rondwandelen, zwemmen, foto’s maken en veel eten en drinken. Maar mooi is toch dat men in Slovenië echt vond dat dit een goede plaats was om, juist ja, te lezen:

 

DSC05638

 

Zie je dat kastje daar links? We zijn in Ljubljana, hoofdstad van Slovenië, in het hart van de stad, op de heuvel in het oude centrum met het kasteel. Met de kabelbaan gingen we naar boven. We liepen om het kasteel heen, we bewonderden het uitzicht. En wat kun je dan anders doen dan iets uit dit kastje pakken en lezen?

 

DSC05636

 

Op het strand stond geen free library. Gelukkig heb ik zelf altijd al minstens twee boeken bij me. Op het strand van Sistiana las ik Tussen de lakens van Ian McEwan. Een vreemd boek, maar ik had het dan ook uit een andere free library gehaald: een collega had op school wat boeken achtergelaten. Inmiddels ben ik begonnen in La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer, wel zelf aangeschaft. Ik heb nog maar honderd bladzijden gehad, maar ik vind het schitterend.

 

Michelle van Dijk


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.