Voor de luisteraars

 

‘Als ik je zie voorlezen, is het of ik naar een film kijk,’ zei iemand een keer. Ik durfde niet te vragen wat voor film.

Zulke complimenten koester ik. Ik lees graag voor. Ik hou van het luisterend publiek, want ik geloof dat het luisterend publiek van mij houdt. Blijkbaar werkt mijn stem als die van een Griekse sirene, in ieder geval voor sommige  luisteraars.

Na zo’n voordracht vragen de luisterfans mij hoe mijn boek heet. ‘Ik wil het kopen!’ zeggen ze enthousiast. Het antwoord ‘Ik heb nog geen boek’ is inmiddels een bestseller, zo vaak heb ik mijn ‘nee’ verkocht. (Het werkt niet altijd. Sommige mensen vallen heel goed in slaap bij mijn stem. Mijn ex deed dat altijd.)

Maar dit beloof ik, lieve luisteraars: als mijn boek Darko’s lessen gaat verschijnen, dan komt er ook een luisterboek. Ik zorg ervoor.

Als je zolang niet kunt wachten, kun je je bij mijn school als leerling inschrijven. In de klas lees ik Hermans, Multatuli. Het is mijn beste pedagogische truc: als ik voorlees, zijn ze stil. En misschien valt er iemand in slaap.

Vind je m’n blog leuk? Zou je meer willen lezen? Steun ‘Darko’s lessen‘! Klik hier op de link en geef me een duimpje.


Een reactie op “Voor de luisteraars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.