Helweek dag 2: happen

Ik zag de reiger opnieuw vergeefs naar vis happen.

Hoe vaak hapt een reiger mis voordat hij een vis heeft?

 

Ik fietste een uur in de regen. Waarom ook alweer? Omdat ik het me voorgenomen had. Ik vond het moeilijk. Het was vervelend. Het was koud en de regen liep m’n ogen in – die ik met moeite open had kunnen trekken om er om 05:01 m’n lenzen in te planten. Ik doe nooit dingen die moeilijk zijn. Ik doe nooit dingen waarvan ik het nut niet ken. Ik ken het nut niet van een uur sporten per dag. Wat doe ik hier? Naar reigers kijken?

Gisteren dacht ik na over gewoontes, vandaag over focus. Als er één gewoonte is die ik zou willen veranderen, dan is dat de gewoonte om overdag te gaan slapen. Ik ben er keigoed in. Ik slaap uren aaneen. En ik heb er een bloedhekel aan. Ik vind het slap van mezelf. Dus deze week vecht ik om wakker te blijven. Dat was gisteravond al moeilijk, om 20:00 uur. En vanochtend om 09:00 uur. En vanmiddag weer, rond 14:30. Ik voel me helemaal niet op m’n best, ik voel me slaperig. En dit is nog maar dag 2.

Vandaag was het de bedoeling om alles met focus te doen. Focus? Laat me slapen met focus.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.