Hier een verhaal voor je

De Postkast is een van de mooiste schrijfprojecten waaraan ik ooit heb meegewerkt. Ik mocht uit een rijke verzameling van sterke, waargebeurde persoonlijke gebeurtenissen uit de regio één verhaal kiezen om tot fictie te bewerken. Al deze verhalen waren in het Radio Rijnmond-programma ‘De Postkast’ van Erik Post aan bod gekomen. Ik liet me inspireren door het verhaal van broodjeszaak ‘Habibi’ (klik en lees) en schreef toen het verhaal ‘Schatje’. Dat verhaal werd vervolgens ook voor radio opgenomen (klik en luister!).

Maar dit is nog niet alles. Vele schrijvers schreven ook een Postkast-verhaal en uitgeverij Douane zal deze verhalen nu uitgeven. De bundel heeft de prachtige titel: Hier een verhaal voor je. Mijn verhaal ‘Schatje’ komt uit in deze bundel, maar verwacht ook prachtige verhalen van Sanneke van Hassel, Daniël Dee, Elfie Tromp, Judith Visser, Jana Beranová, Said el Haji en nog veel meer favorieten uit de Rotterdamse literatuur. Bianca Boer kwam ooit met het idee de fictie-Postkasten te maken en deed nu ook de redactie. Je vindt meer informatie op de website: www.hiereenverhaalvoorje.nl. Daar vind je ook links naar alle Postkastverhalen (om te luisteren).

Vanaf 30 oktober is het boek verkrijgbaar en op zondag 15 november wordt het gepresenteerd op een geweldige verhalenmiddag in Verhalenhuis Belvédère, op Katendrecht. Veel schrijvers komen natuurlijk ook! Vanaf 15.00 uur. Zie je daar!!

Hier een verhaal voor je


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.