Welkom

Welkom in mijn nieuwe huis, welkom in 2016.

Een nieuwe start klinkt altijd zo veelbelovend. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Goede voornemens. Maar ik zal je een geheimpje verklappen: bij mij mag je altijd opnieuw beginnen. Ook op 2 januari. Ook op 3 september, of op 18 juni.

Ik doe er niet moeilijk over. Ik veeg je lei wel schoon, ik verbrand je oude schepen. Ik poets de vlekken uit het oude huis, we smeren de gaten in de muur dicht en zeggen ‘Dag Zwaanshals’. Ik weet hoe dat moet, opnieuw beginnen, en ik kan het je leren. Een goed begin is immers het halve werk.

Ik leer het mijn leerlingen, in de klas, elke dag, elk lesuur opnieuw. Je kunt het bij mij niet verknallen, nooit voor altijd, want elke dag is weer een nieuwe kans. Op een dag word je wakker en dan zie je dingen anders. Of niet. Op een dag word ik wakker en dan zie ik dingen anders. Of niet. Dat maakt niet uit, als je er maar niet op gaat zitten wachten. Je moet toch doen wat je doet.

‘Leven’, zeggen mijn kinderen als ik vraag wat ze in hun kamer of buiten aan het doen waren. ‘Goed zo’, zeg ik dan. ‘Hou dat vol.’

Durf te dromen, durf je dromen na te jagen, want als de droom de moeite waard is, dan is de jacht dat ook. En durf te falen: het gras is niet altijd groener, de lucht niet altijd blauwer, maar je hoeft niet tot 1 januari te wachten om nog ’s een nieuwe kans te pakken: Try again. Fail again. Fail better.

Ik wens je een goed begin van 2016 en een goed begin van alles en heel veel liefde: had ik de liefde niet, dan was ik niets.

Gros bisous!

 

IMG_0024_Kleur


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.