Wat ging er mis met Zadbeda?

Vers Beton is een campagne gestart om geld in te zamelen voor journalistiek onderzoek naar de mislukte fusie tussen Zadkine en Albeda. Waarom ging de stekker uit deze breed aangekondigde fusie? Ondersteun de eerste crowdfundingactie van Vers Beton en help hen dit onderzoek te realiseren!

Mbo-reuzen Albeda en Zadkine vergaderden al twee jaar over de vraag hoe ze het beroepsonderwijs in Rotterdam beter kunnen stroomlijnen. Beide scholen droomden van breedgedragen, kleinschalige mbo-scholen, dichtbij de arbeidsmarkt. Na aanvankelijk enthousiasme en de presentatie van een haalbaarheidsstudie in mei 2015, brak Zadkine de voorgenomen samenwerking een maand later abrupt af. Sindsdien zit dit dossier op slot, terwijl onderwijsminister Jet Bussemaker beleid lanceert dat erg sterk lijkt op de oorspronkelijke Rotterdamse plannen. De wrijving tussen de twee ROC’s is groot en de toekomst van de verder te vormen mbo-scholen onbekend. Waarom kwamen ze er niet?

Steun dit onderzoek van Vers Beton! Ik schrijf een sfeerstuk over Zadkine. Het echte onderzoek wordt gedaan door onderwijsjournalist Ronald Buitelaar. Klik voor meer info en doneer!!

(Werkte jij bij Zadkine? Ja, en ik had er een verdraaid leuke baan! Kijk nog maar even. Ik vind die foto zo leuk!)

Zadbeda


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.