Zomerlezen 5: Wat je ziet, zit in je hoofd

Voor de kinderen!

Gisteren snuffelde ik wat rond op een boekenmarkt in de Rotterdamse bibliotheek. Ik besloot al heel snel dat ik voor mijn eigen boekenkast toch liever nieuwe boeken zou kopen dan afgeschreven bibliotheekboeken. Maar al die prachtige kinderboeken moest ik even bekijken…

En voor vijf euro kocht ik drie stripboeken (2 x Disney, 1 x Garfield), een kinderkookboek (Kokkies!), een antiverveelboek (Help, ik verveel me zo!), twee zelfhulpboeken (Hoe overleef ik mezelf? en een boek dat je leert spion te worden) en het geweldige boek: Wat je ziet, zit in je hoofd. In dit boek staan de honderd mooiste kindergedichten van nu.

Wat je ziet zit in je hoofd

Ja, laat kinderen meer gedichten lezen! Poëzie prikkelt, doet je lachen of huilen en blijft je bij om plotseling door je hoofd te flitsen op mooie en verdrietige momenten of gewoon als je aan het fietsen bent. En er is prachtige poëzie voor kinderen, dat blijkt wel uit dit boek. (Dus wel erg jammer dat de bibliotheek juist zo’n boek afschrijft!!!)

Ik kies twee gedichten uit voor mijn eigen kroost. Het gedicht ‘Hoofd’ van Theo Olthuis is voor mijn dochter. En ‘Mand’ is voor mijn zoon. De andere 98 gedichten en de 7 andere boeken kunnen ze lezen als ze terug zijn van vakantie met papa. Zo hoeven ze zich nooit te vervelen (en anders heb ik daar dus ook een boek voor).

 

Hoofd

 

Mand


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.