Tot hier en niet verder

Ik loop over van begrip, maar hier loop ik vast – en ik schrijf niet graag over politiek, maar het moet:

  • Wilders staat op 1 in de peilingen.
  • Het programma van de PVV laat totaal geen financieel-economisch inzicht zien. Met Wilders aan het roer gaan we allemaal failliet. Als je een hekel hebt aan nieuwkomers omdat je denkt dat door hen je woonsituatie of uitkering of koopkracht minder wordt, dan moet je dus absoluut, ik herhaal, ABSOLUUT, niet op de PVV stemmen.
  • We mogen Wilders niet vergelijken met Hitler, maar hij wil moslims weren uit publieke functies, islamitische uitingen verbieden, moslims preventief opsluiten, moskeeën, islamitische scholen en korans verbieden. Ik heb nu zijn halve partijprogramma opgesomd en het is volledig in strijd met de grondwet en de rechten van de mens. (En als je dat niets kan schelen: wie begint de rechten van groep A te schenden, gaat net zo makkelijk verder met groep B. Je kunt je beurt afwachten.)
  • Ik weet nog dat Pim Fortuyn ooit als eerste de islam ‘achterlijk’ noemde, want de islam – zo zei hij – acht zichzelf superieur; vindt dat mannen en vrouwen niet gelijk zijn; is niet tolerant naar andere geloven. Waarden zoals het gelijkheidsdenken en tolerantie hebben wij sinds Erasmus, sinds de Verlichting pas echt, tot cultuurgoed gemaakt. Vrijheid van godsdienst. Dat is Nederland. Maar ik moet me vergissen, want juist degenen die het hardst roepen dat ze de Nederlandse identiteit willen behouden, willen een ander zijn godsdienst verbieden.
  • Nog zo’n voorbeeld: in Rotterdam wordt op 30 november een referendum gehouden over de Woonvisie. Het plan is dat er meer woningen in de middenklasse en minder goedkope woningen in de stad zullen komen. Veel mensen die ik ken, die volgens sommigen in een bubbel van hoogopgeleid & wit leven, zijn tegen deze Woonvisie. Ik ook. Ik eis mijn plek in de stad niet op ten koste van iemand met minder geld. Ik ben niet meer waard. Niemand vindt dat politiek correct, we noemen dat bijvoorbeeld ‘solidair’. Maar wat ik me vanuit mijn bubbel wel afvraag: met wie ben ik solidair? En hoe solidair zijn zij met mensen die nog minder hebben? Want juist in wijken waar de meeste sociale huurders wonen, zoals Hoogvliet of Beverwaard, wordt het hardst geprotesteerd tegen nieuwkomers. Daar mag je niets over zeggen, want dat is ook niet politiek correct. Maar het klopt niet.
  • Er is iets gruwelijk mis als op de publieke omroep,  met de centen van de belastingbetaler, discriminerende of racistische opmerkingen/grappen getoond worden. Een presentator staat erbij en lacht erom. Ik kan er niet tegen.

Denk er nog eens over na. Lach niet meer mee om de ‘grappen’ die nog nooit zo fout zijn geweest. Bedenk wat je echt belangrijk vindt. Spreek je uit.

Wilders wil de grenzen dicht. Mijn grens heeft hij al lang bereikt. Tot hier en niet verder.


Een reactie op “Tot hier en niet verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.