Nymfo

(Waarschuwing voor Kim, Linda en de kapster om de hoek.)

Alleen zijn in een ander land heeft zo zijn voor- en nadelen. Natuurlijk maak je makkelijk contact met andere loners, meestal mannen, die je al snel voor strand en drankjes en eten uitnodigen ‘om beter Italiaans te leren spreken’, maar ook dat gaat vervelen, dus eet ik hier in Rome regelmatig alleen in een restaurant. Je krijgt dan de slechtste plek en de slechtste bediening, maar daar staat tegenover dat je de fooi lekker in je zak kan houden.

Goed, zo ging het gisteren dus: ik werd in een druk restaurant neergezet in een donker hoekje naast een druk pratend koppel. Afluisteren werd me wel heel makkelijk gemaakt, want ze spraken luid en duidelijk en Nederlands. Nu had ik natuurlijk met een simpel ‘Goedenavond’ kunnen laten weten dat ik ook Nederlands was, maar ik koos ervoor dat niet te doen. Dan had ik immers de rest van de avond moeten doen alsof ik niet meeluisterde en zij zouden zich de rest van de avond beperkt voelen in het bespreken van hun liefdesleven. Bovendien ging ik net zitten toen de man zei: ‘Ik vind het lullig om te zeggen, maar die vrouw is nymfomaan.’ Dat is een vreemd moment om ‘goedenavond’ te zeggen.

Terwijl ik het menu las, ging hij uiteraard uitleggen wat er zo nymfomaan aan deze vrouw was. Let op: ze gaf hem gratis muntjes voor de zonnebank. In ruil voor wat? Voor niets! Ook bleef ze hem maar appen. Ik moet zeggen dat ik wel sterkere voorbeelden van nymfomanie kan bedenken.

Daarna besprak deze man alle andere vrouwen met wie hij nu omging. Inmiddels begreep ik dat de vrouw tegenover hem geen liefdesrelatie met hem had. Zij kwam verder weinig aan het woord, ze liet hem lekker kletsen. Dat begreep ik eigenlijk wel.

Tijdens mijn insalata caprese en pizza contadina hoorde ik dus alles over Kim en Linda en de kapster om de hoek, de drie vrouwen die hij aan het lijntje hield, al gebruikte hij die woorden niet echt. De één was echt ‘lekker’, met de ander was hij ‘toch ook naar bed geweest’, maar de derde wilde hij echt niet laten lopen.

Ik vroeg om de rekening en moest langer wachten dan de hele maaltijd duurde.

Drie vrouwen in een week versus zonnebankmuntjes? Kim, Linda en de kapster om de hoek, als jullie dit lezen: ik vind het lullig om te zeggen, maar die man is nymfomaan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.