Darko – de cover

De cover van Darko’s lessen is ontworpen door Ralf Emmerich. Eerder maakte hij al de dummy voor Darko’s lessen en hij maakte het boekje Reisideeën. Heb ik een vaste ontwerper? Soort van. Ralf is mijn vriend en hij is ontwerper bij VanStijl. Na het eerste dummy-ontwerp van Darko’s lessen is hij door Uitgeverij Douane ook betrokken bij het definitieve ontwerp. Daarmee is ook een start gemaakt met een nieuwe stijl bij Uitgeverij Douane. Leg straks mijn boek eens naast Dat moet nog blijken van Roland Vonk en ontdek de verschillen en overeenkomsten.

Oké, namens Ralf een korte toelichting bij de cover:

‘De uitdaging in dit ontwerp was om niet te veel te zeggen. Is het dag of nacht? Komt hij aan of gaat hij weg? Het karakter vangen zonder ‘m echt neer te zetten. De lezer moet zelf nog kunnen invullen.

Er zijn nog best wat verschillen met het eerste ontwerp. De voor- en achtergrond hebben nu een hoger contrast. En de auteursnaam moest groter in beeld.’

En dit is ‘m dus:

 

Nog even wachten. Vanaf 10 november is dit prachtige boek verkrijgbaar in de winkel. (Nu zelfs al te reserveren bij AKO en Bruna, tof hè? Maar vanaf 10 november overal, dus ook bij je favoriete boekhandel om de hoek, vraag of ze alvast inkopen 😉


Een reactie op “Darko – de cover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.