Een perfecte dag voor Darko’s lessen

Mijn boek werd deze week gerecenseerd door de bloggersgroep ‘een perfecte dag voor literatuur’. Ik ben nog steeds verbluft door deze recensies. Niet alleen zijn ze stuk voor stuk lovend, ze halen ook prachtige dingen uit mijn roman.  Hieronder een paar mooie fragmentjes, klik door om de hele recensie te lezen:

Michelle van Dijk speelt hier heel bewust met haar lezers. Regelmatig moest ik mezelf eraan herinneren dat dit fictie is, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit verhaal als autobiografisch zullen opvatten. Geloof me, dat verkeerde been maakt het verhaal alleen maar sterker. (geschrevengoed.blogspot.nl)

Het leven in Servië wordt verteld op een rauwe bijna afstandelijke manier en toch weet Van Dijk je dan te raken, sowieso zorgt deze roman voor rillingen, over de liefde, over de oorlog, over persoonlijke keuzes. (charlottesboeken.blogspot.nl)

En als je als lezer na het uitlezen van een boek met dit soort vragen achterblijft, als de schrijver van begin tot eind de touwtjes in handen heeft en ze dan op het juiste moment laat vieren dan heb je wat mij betreft een geslaagd boek geschreven. Dit boek, met prachtig omslag en met de grootste zorg vormgegeven en geredigeerd, leest als een trein en is wat mij betreft een jaloersmakend debuut, geschikt voor een groot lezerspubliek.(zwart-boek.nl)

De schrijfstijl is direct en rauw, precies zoals de achterflap ook belooft. De hoofdpersonen zijn geloofwaardig en vooral Darko is een levensechte persoon geworden waarmee je, ik in ieder geval, een klik krijgt tijdens het lezen.(itsanoushka.wordpress.com)

Het knappe van het geheel zit, wat mij betreft, in de toon die Van Dijk gedurende het boek hanteert. Eigentijds, krachtig, licht cynisch en vol (onderkoelde) humor. Schijnbaar moeiteloos volgen de rake typeringen elkaar op en weet zij genadeloos mentaliteit en gedrag bloot te leggen.(theonlymrsjo.nl)

Dit debuut van Michelle nodigt uit tot verder lezen. Tot nog een keer lezen en tot nog een keer goed lezen en misschien zelfs wel aantekeningen maken en strepen zetten en ezelsoren vouwen (slik!). Een echte aanrader dus.(drspee.nl)

Voor mij zijn Darko’s lessen ook boeiende lessen om te lezen. Michelle van Dijk weet op een overtuigende manier 2 werelden tegenover elkaar te zetten en samen te brengen. De verhalen over het verscheurde land Joegoslavië zijn prachtig en maken de hoofdpersoon en eigenlijke verteller alleen maar mooier en zwakken Janna af.(hendrik-jandewit.nl)

Kijk bij deze bloggers eens verder rond op hun site, waar nog veel meer interessante boeken (en andere dingen) besproken worden. Ze hebben allemaal hun eigen stijl en aanpak. Erg leuk bij Hendrik-Jan is dat hij vaak nog wat langer stilstaat bij één boek, om ook nog wat extra’s te delen die je niet altijd in de recensie benoemt. Zo licht hij bij Darko’s lessen nog twee mooie vondsten uit het boek: ‘Al dente‘ en ‘Schijtende meeuwen‘.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.