Discussie: weet jij de weg in Midden- en Oost-Europa?

Mijn collega’s zijn Pools. We spreken Duits met elkaar. Mijn Nederlandse klasgenoten denken dat ik ook een Pool ben. ‘Je bent Oostblok,’ zeggen ze. Ze kunnen Servië niet eens aanwijzen op een landkaart. Ze weten niets.

Dit is een van de eerste kennismakingen met Darko (in de roman Darko’s lessen). ‘Ze kunnen Servië niet eens aanwijzen op een landkaart,’ zegt hij. Is dat zo?

Hoe goed is jouw topografische kennis van de Balkan, van Oost-Europa? Doe de test en heb het lef om je resultaten te delen op social media!

Volgende vraag: ….. als de resultaten van je test misschien niet zo goed zijn…. is dat erg? Welk belang heeft topografie? Zien we mensen anders als we niet weten waar hun land van herkomst ligt?

 

(Toen ik in 2015 op vakantie naar Servië ging, riep mijn zoon uit: ‘Ik wil niet dat je daarnaartoe gaat! Het is oorlog daar!’ Servië, Syrië, tja…)

Dit is een sneak preview uit de ‘lezershandleiding’ bij Darko’s lessen: stellingen/vragen met toelichting, ter discussie! Lees je het boek met je leesclub? Lees hier meer over het leesclubpakket. Lees je het boek zonder leesclub of heb je zomaar een mening? Reageren kan dan ook onderaan de pagina.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.