Recensies: ‘geslaagde debuutroman’

Een mooie recensie van Darko’s lessen door Cilla Geurtsen op literair blog Tzum:

Maar niet alleen Darko heeft zijn lessen geleerd in dit boek, ook voor de lezer is er het nodige om eens even goed over na te denken. Van Dijk weet bijvoorbeeld op subtiele manier de pijnpunten van de multiculturele samenleving op papier te krijgen. Daarnaast lees je tussen de regels door hoe snel men altijd maar weer oordeelt over anderen: we weten echt maar het halve verhaal over de oorlog in Joegoslavië. Ook hier laat Van Dijk je met andere ogen naar de maatschappij kijken. Darko’s lessen is dus een geslaagde debuutroman die veel meer te bieden heeft dan een eenduidig liefdesverhaal.

En wie in Rotterdam een café, buurthuis of de tandarts bezoekt, kan Darko in de ‘Rotterdamse Kunst&Cultuurkrant’ tegenkomen:

 

Als lid & fan van de openbare bibliotheek doet het mij deugd dat mijn roman nu ook in de bibliotheken te vinden is. In Rotterdam Ommoord is Darko zelfs al uitgeleend. Ben jij een biebfan en is Darko’s lessen nog niet verkrijgbaar? Vraag het boek dan aan.

Veel leesplezier 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.