Correspondent cultuuronderwijs

Tijdens de Maand van Cultuuronderwijs ga ik als correspondent op pad met het thema Gelijke Kansen. Een ontzettend boeiend thema, en mijn uitgangspunt is de vraag: hoe kan cultuuronderwijs bijdragen aan kansengelijkheid?

Wat gebeurt er met jonge mensen die niet met de dominante cultuur in een samenleving opgroeien? Wat betekent dit voor hun ontwikkeling? Er ontstaan grote verschillen wanneer thuis vooral Tino Martin en Hollandse schlagers geluisterd worden, terwijl je vrienden naar onverstaanbare, maar vermoedelijk Engelstalige rap luisteren en je op school (misschien) een keer een stukje Bach hoort. Of als er thuis geen boek in huis is en als je op school voor het eerst een keer op een toneel staat, waar je bij je vrienden op straat echt niet over praat, want hoe leuk het ook was, je street credibility daalt tot het minpunt als je het woord ‘musical’ hardop zegt.

Lees mijn startblog hier.

 

WIRED! Een dag theater in mijn school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.