Filmpje! Het digibord als leraar en de staat van ons onderwijs

‘Wie denk jij dat het is?’ vroeg mijn dochter een paar weken geleden ineens.
‘Wat?’
‘Jan of Ruben?’
‘In Wie is de mol? Ik kijk dat niet. Maar jij toch ook niet?’
‘Jawel. Op school.’

Ze zit in groep 8. Deze week blijkt uit de Staat van het Onderwijs dat basisschoolleerlingen steeds minder goed lezen. Veel mensen wijten dat aan de werkdruk en het lerarentekort. Dat was niet het eerste wat bij mij opkwam. Geen wonder, dacht ik, ze kijken alleen op school al meer tv dan ik vroeger aan schermuren thuis én op school had.

Lees de hele column op Joop.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.