Come on, Mark

Come on, Mark. Het is zo simpel als 1+1=2.

De groep Kick Out Zwarte Piet probeert al jaren een georganiseerde vorm van discriminatie op grond van huidskleur te voorkomen. Omdat lokale en landelijke regeerders het lef niet hebben de verdediging van dit grondwettelijke recht te steunen, maakt de actiegroep gebruik van een ander grondwettelijk recht: het recht tot betoging.

Niet op een kinderfeest, zeg je dan. Het maakt me nijdig omdat ik denk aan kinderen voor wie dit kinderfeest altijd de bijsmaak van discriminatie heeft, dus hoezo feest, maar nog bozer word ik om dit principe: het is hun burgerrecht en jij zou het vóór alles moeten beschermen. Hoe dúrf je je er níet mee te bemoeien?

Ik moest aan Charlottesville denken. Trump was nog duidelijker met zijn dubieuze uitspraak tegen ‘alle vormen van geweld, onverdraagzaamheid en haat’. Je benoemt het eenzijdige geweld niet eens, het racisme, de haat, zo openlijk, zo vuil. In plaats daarvan vind je dat álle mensen die demonstreren ‘effe rustig’ moeten doen.

Come on.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.