Prettig leesbaar

In de afgelopen week was er aandacht voor de hertaling van Couperus’ Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan in NRC en De Groene Amsterdammer.

De Groene kopt: ‘De hertaling van Couperus staat de leeservaring geen moment in de weg’. Het artikel besteedt ook aandacht aan de weerstand tegen het hertalen, maar stelt dat de critici ‘ageren tegen een vijand die hun vijand niet is’. Het echte probleem is de ontlezing. Lees het stuk hier.

Het stukje in NRC was kort, maar toch aardig om de hertaling vermeld te zien in de rubriek ‘Ook verschenen’. Online is er iets meer tekst, lees het hier terug: ‘Over het ‘hertalen’ van woorden kun je twisten maar guldens bleven gelukkig guldens en telegraferen werd niet opeens mailen.’


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.