Lezen in de leeszaal

HELAAS GEANNULEERD – hopelijk een reprise op een later moment

Groot Rotterdams Literair variété

Michelle van Dijk, Sanneke van Hassel en Arie van der Krogt

In de boekenweek, op zondag 15 maart, lees ik voor in Leeszaal Vreewijk en het belooft een heerlijk literair en Rotterdams programma te worden: een gevarieerd zondagmiddagprogramma met muziek en werk van drie schrijvers die zich stuk voor stuk laten inspireren door Rotterdam. Een middag vol liefde voor taal en deze weerbarstige stad. 

Michelle van Dijk vertelt over haar rauw-romantische debuutroman Darko’s lessen, waarin een lerares valt voor de jonge Serviër Darko die vers uit de oorlog in voormalig Joegoslavië in Rotterdam probeert een bestaan op te bouwen, maar ook over haar spraakmakende hertaling van Couperus’ Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan.

Sanneke van Hassel, volgens de Volkskrant al vijftien jaar een topauteur van korte verhalen, leest onder andere uit haar veelgeprezen nieuwe verhalenbundel Nederzettingen. Lees hier een voorproefje van deze fantastische nieuwe bundel!

En stadszanger Arie van der Krogt brengt niet alleen zijn oerrotterdamse liedjes maar neemt ook glasheldere, nieuwe vertalingen van favoriete gedichten van onder andere Willem Shakespeare mee.

entree gratis – reserveren verplicht!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.