Luister: vrolijk en vrij (Witter dan sneeuw)

‘Ik snapte het concept van een Jezus-hartje nog niet helemaal, maar we moesten alweer meezingen met de man die Jezus speelde. Hij deed er een dansje bij.’

Judith is zes jaar oud als ze voor het eerst op zomerkamp mag. In deze evangelische wereld en onder de zomerzon verwondert ze zich over een dansende Jezus, chemische toiletten en duivels in kleine meisjes.

Dit luisterfragment is een hoofdstuk uit Witter dan sneeuw. Heb jij het boek al gelezen? Voor alle liefhebbers van de roman en van voorlezen lees ik af en toe een hoofdstuk voor.

Witter dan sneeuw is het ontroerende, grappige en harde verhaal van een vrouw van deze tijd: millennial, hartenbreker, gebrokene, dochter, moeder, zondaar, feminist. Judith vertelt in razende vaart en trekt de lezer mee in haar wereld van werkellende en wilde liefde. Uitgegeven door Uitgeverij kleine Uil, verkrijgbaar bij elke boekhandel.

Judith Mulder pakt direct na haar eindexamens haar spullen bij elkaar en gaat het huis uit om te gaan samenwonen. Ze laat daarmee haar heftig-religieuze, evangelische jeugd achter zich. Het is het magische jaar 2000 en niemand kan haar iets maken. Maar binnen een jaar stopt ze opnieuw de dozen en zakken van haar bestaan in een auto – en het zal niet de laatste keer zijn. Ze stort zich in studie, werk en gezin, in de liefde, maar struikelt steeds opnieuw. Kan een mens wel loskomen van het verleden? Leren we van onze fouten?


Een reactie op “Luister: vrolijk en vrij (Witter dan sneeuw)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.