Asbest en houtrot all inclusive

Liever woon ik in het Oude Noorden. Ik kan niet zo heel goed zeggen waarom. Het is hier niet alleen maar leuk. Ik woon in een straat waar een buurvrouw ons ’s avonds eens waarschuwde: ‘Er is net geschoten, hè.’ Op een andere avond kwam ik thuis en lag er een vrouw bewusteloos op straat, alle buren eromheen. En een keertje kwam ik uit m’n werk en zag ik een moslimvrouw half gekleed, luid schreeuwend naar buiten komen: ‘Neem m’n kinderen niet mee!’

Ik zou graag in een straat wonen waar de vrouwen niet mishandeld worden. Maar dan wel in het Oude Noorden: de huizen zijn leuker, de winkels gevarieerder, de mensen idem, de kinderen spelen meer buiten, het is hier groener, we hebben Spam en Lof der Zoetheid, we hebben Turkse winkels waar je voor € 10,- een strijkplank kunt kopen en je zou er maar net één nodig hebben, we hebben CineNoord en een bluegrassfestival, bied daar maar eens tegenop. Wij hadden Coen Moulijn: ‘Uiteindelijk kom ik uit het Oude Noorden. Dat moet je niet vergeten.’

Wat wij alleen niet zo heel veel hebben, zijn koopwoningen.

Weinig aanbod, maar vind ik toch wat in het Oude Noorden? Lees het op Stadslog!

 

20140207_164401
Authentiek detail, deze deur in het klushuis. ‘Liegen daar is ze goed in.’

 

Wil je meer lezen over mijn huizenjacht? Bekijk ook:

Inductiekoken, tsss…

West is het nieuwe Noord

 Overal blubber


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.