Brammetje

In mijn ideale programma voor het schoolvak Nederlands is creatief schrijven net zo belangrijk als zakelijk schrijven. Gelukkig kon mijn school dit jaar meedoen met ‘De Kracht van Rotterdam‘. Schrijvers geven schrijflessen in klas 4 (havo of vwo). In die lessen schrijven leerlingen een kort verhaal bij een foto (niet zomaar een foto, zie website!). Said el Haji kwam bij ons op school. Het knappe is dat al m’n leerlingen de klus klaarden: binnen een uur een verhaal opschrijven; een verhaal met begin, midden, eind; een verhaal met sfeer en gevoel. Maar ik was vandaag helemaal trots toen ik een van de mooiste verhalen midden in de stad afgedrukt zag.

Ga kijken op de Westersingel. Lees daar het verhaal ‘Brammetje’ van Kelsey de Lange en geniet.

20160504_104714

20160504_104625


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.